Siker!!!

Birkózó Magyar Nagydíj - Korpási Bálint és Kiss Balázs aranyérmes

Két arany-, egy ezüst- és négy bronzérem a hazai csapat mérlege a Győrben zajló birkózó kötöttfogású Magyar Nagydíj első, szombati versenynapja után.

2018.06.24 07:28MTI

A magyar szövetség honlapjának beszámolója szerint 13 hazai birkózó volt érdekelt szombaton, közülük nyolcan a helyosztókig is eljutottak.

A 72 kilogrammosok között a világ- és Európa-bajnok Korpási Bálint két kazah riválist győzött le, majd a döntőben a horvát Dominik Etlingernél is jobbnak bizonyult. A 96 kilogrammos súlycsoportban Kiss Balázs előbb Varga Ádámot, majd egy kazah és egy kínai versenyzőt győzött le. A fináléban a kazah Jerulan Iszkakov ellen 3-3 lett az eredmény, de a később szerzett pont a világbajnok Kissnek kedvezett.

A 82 kilósoknál az ugyancsak világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter egy szerb és egy kínai birkózó legyőzését követően a döntőben kikapott az iráni Juszef Gaderjantól.

Andrási József (55 kg), Váncza István (63), Németh Iván (97) és Varga Ádám (97) bronzérmet nyert, míg Kovács Bence (55), Jász Márton (63), Fritsch Róbert (72) és Lévai Tamás (72) korábban búcsúzott a küzdelmektől.

A további öt kategóriában (60, 67, 77, 87 és 130 kg) 14 magyar versenyző lesz érdekelt vasárnap. A nemzetközi viadalra négy kontinens 11 országából érkeztek indulók.

A szombati súlycsoportok győztesei:
55 kg (10 induló): Zsanszerik Szarszenbajev (kazah)
63 kg (11 induló): Hoszejn Hadzsipur (iráni)
72 kg (11 induló): Korpási Bálint
82 kg (8 induló): Juszef Gaderijan (iráni)
97 kg (14 induló): Kiss Balázs

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.