Repülősport

Red Bull Air Race - Martin Sonka nyerte a budapesti kvalifikációt

Minden versenyző kétszer repülte végig a Margit-híd és Lánchíd közötti Duna-szakaszt.

2018.06.23 18:36MTI

Martin Sonka volt a leggyorsabb a Red Bull Air Race műrepülő világbajnoki sorozat budapesti futamának szombati időmérő edzésén.

A 40 éves cseh pilóta 57.600 másodperces pályacsúccsal végzett az élen a kvalifikációban, amelynek során minden versenyző kétszer repülte végig a Margit-híd és Lánchíd közötti Duna-szakaszt. A tavalyi viadalon harmadik, vb-címvédő japán Muroja Josihide (57.632 mp) teljesítette a második időt, míg Sonka honfitársa, Petr Kopfstein zárt harmadikként (57.872 mp).

A vasárnap 13 órakor kezdődő futamon a 14 résztvevő egyenes kieséses rendszerben versenyez egymással, úgy, hogy a kvalifikációs időeredményük alapján párokba rendezik őket (1-14, 2-13, 3-12, 4-11, 5-10, 6-9 és 7-8), és a hét győztes, valamint a vesztesek közül a legjobb eredménnyel célba érő pilóta jut a 15 órakor rajtoló negyeddöntőbe.

A legjobb négy versenyére 15.30-tól kerül sor.

Mindeközben: Nem akarunk a belvárosban Red Bull Air Race-t!


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.