Labdarúgó vb2018

60 éve nem történt ilyen a svédekkel

Svédország hatvan év elteltével nyerte meg ismét nyitómérkőzését labdarúgó-világbajnokságon.

2018.06.19 13:55MTI

Az északi csapat hétfőn 1-0-ra verte a dél-koreaiakat Nyizsnyij Novgorodban, azt megelőzően viszont 1958-ban, hazai környezetben győzött legutóbb a vb-nyitányán. Solnában 3-0-ra múlta felül a mexikóiakat, azóta hét alkalommal nem sikerült nyernie első pályára lépése alkalmával.

Mindkét győztes találkozón tizenegyeset ítéltek a svédeknek, s mindkétszer a 4-es számmal játszó csapatkapitány - Nils Liedholm, illetve Andreas Granqvist - állt a labda mögé, és sikeresen hajtotta végre a büntetőt. 1958-ban az a második gól volt, ezúttal viszont győzelmet ért a mérkőzés egyetlen találata.

Hatvan éve a sikeres első mérkőzés után a svédek a döntőig meneteltek, amelyben 5-2-re kikaptak a braziloktól.

A svédek a hosszabbítás utáni tizenegyespárbajokat leszámítva eddig nyolc büntetőt végezhettek el a világbajnokságokon, s ezekből ötöt értékesítettek - a nemzetközi szövetség összesítése alapján.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.