Labdarúgó vb2018

102 év után először látogatott a japán császári ház tagja Oroszországba

Takamado Hiszako hercegnő, a Japán Labdarúgó Szövetség tiszteletbeli elnöke személyében 102 év után első ízben látogatott el a japán uralkodóház egy tagja Oroszországba.

2018.06.20 01:30MTI

A 64 esztendős hercegnő, Akihito császár unokatestvérének özvegye, Szaranszkban, Mordvinföld fővárosában tartózkodik, ahol a felkelő nap országának labdarúgó-válogatottja kedd délután méri össze erejét Kolumbia csapatával. A Kyodo hírügynökség szerint az előkelőség csütörtökön felkeresi majd a japán csapat edzőbázisát, amelynek szombaton a Szenegál elleni összecsapáson fog szurkolni.

Takamado Hiszako 1998 óta az összes labdarúgó-világbajnokságon jelen volt.

A császári család tagjai közül utoljára Kanyjin Kotohito herceg járt Oroszországban, még 1916-ban, az első világháborúban Moszkvával, és így az antanthatalmakkal szövetséges Tokió képviselőjeként.

Szaranszkban a MordovMedia.ru hírportál szerint mintegy 15 ezer kolumbiai és több mint 5 ezer japán szurkoló várja, hogy elhangozzék a kezdő sípszó, közép-európai idő szerint 14 órakor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.