Labdarúgás-vb2018

Vb-2018 - Nem bírt a svájciakkal a brazil csapat

Brazília kisebb meglepetésre csak döntetlennel kezdte meg szereplését az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon: az E csoport első fordulójában, vasárnap 1-1-et játszott Svájccal Rosztovban.

2018.06.18 02:55ma.hu

Eredmény:

E csoport, 1. forduló:
Brazília-Svájc 1-1 (1-0)
Rosztov, 43 109 néző, v.: César Arturo Ramos (mexikói)

gólszerzők: Coutinho (20.), illetve Zuber (50.)

sárga lap: Casemiro (47.), illetve Lichsteiner (31.), Schär (65.), Behrami (68.)

Brazília:
Alisson - Danilo, Miranda, Thiago Silva, Marcelo - Casemiro (Fernandinho 60.), Paulinho (Renato Augusto 67.) - Willian, Philippe Coutinho, Neymar - Gabriel Jesus (Roberto Firmino 79.)

Svájc:
Yann Sommer - Stephan Lichtsteiner (Michael Lang 87.), Fabian Schär, Manuel Akanji, Ricardo Rodriguez - Valon Behrami (Denis Zakaria 71.), Granit Xhaka - Xherdan Shaqiri, Blerim Dzemaili, Steven Zuber - Haris Seferovic (Breel Embolo 80.)

I. félidő:

20. perc: Marcelo gyengére sikerült bal oldali beadását röviden tisztáztak a svájci védők. A labda a 16-os bal sarka előtt érkező Coutinhóhoz pattant, aki egy rövidet tolt rajta, majd jobbal gyönyörűen a jobb felső sarokba lőtt (1-0).

II. félidő:

50. perc: Shaqiri a jobb oldalról végzett el szögletrúgást. A labdát élesen az ötös közepére lőtte be, ahol a Mirandát magától eltartó Zuber tisztán fejelt a kapu közepébe, a léc alá (1-1).

Némi meglepetésre a svájciak kezdték határozottabban és bátrabban a mérkőzést, ám a lendületük csak pár percig tartott ki, majd átadták a területet a dél-amerikai sztárcsapatnak. A brazilok egy rövid ideig keresték a fogást ellenfelük védekezésén, aztán a 11. percben sikerült először nagy helyzetet kialakítaniuk, amelyből csak Paulinho pontatlan lövése miatt nem lett gól. A brazilok fölénye folyamatosan nőtt, a svájciak csak a védekezéssel törődtek, a játékrész közepére azonban mégis hátrányba kerültek Coutinho gyönyörű lövése után.

A februári sérülése óta első tétmérkőzésén játszó, s lendületes játékkal - valamint látványos frizurával - visszatérő Neymar vezette brazilok előnyük tudatában fokozatosan visszavettek a tempóból, s az utolsó negyedórára teljesen átadták a kezdeményezés lehetőségét a riválisnak, mely ennek ellenére sem tudott igazi helyzetet kialakítani a félidő végéig.

A fordulás után Svájc a korábbiaknál lendületesebb futballt játszott, s mindössze öt perc elteltével egy szögletet követően egyenlíteni tudott. A brazil csapatot érezhetően váratlanul érte a kapott gól, néhány percig némileg zavartan játszott, ám később rendezte a sorait.

A dél-amerikaiak ismét átvették az irányítást, ám a játékrész derekáig helyzetig sem jutottak el, majd azonban Coutinho rúghatott volna ismét gólt, de célt tévesztett. A hajrára már nyomasztó volt a brazil-fölény, sorra adódtak kecsegtető lehetőségek Neymarék előtt, de vagy pontatlanok voltak, vagy Sommer hárított, így végül a vb egyik esélyesének meg kellett elégednie a döntetlennel.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.