Labdarúgó vb2018

Egy focicsapatnyi állat 'jósolja meg' a meccsek eredményét

Legkevesebb tizenegy, vagyis egy focicsapatnyi állatot "alkalmaznak" a labdarúgó-világbajnokság alatt a mérkőzések eredményének megjósolására Oroszországban.

2018.06.15 16:52MTI

A legismertebb a seregletből talán Achilles, a szentpétervári Ermitázs süket, fehér macskája. A kandúr, amely a tavalyi Konföderációs Kupa mérkőzései óta "dolgozik" orákulumként, a vb nyitómérkőzése előtt az orosz zászló előtt elhelyezett tálból evett, amivel megjövendölte, hogy Sztanyiszlav Csercseszov együttese elbánik majd a szaúdiakkal. Így is lett, a házigazdák 5-0-ra nyertek a csütörtöki nyitómeccsen.

Szocsiban már öt éve egy Garik nevű vidra súgja meg az újságíróknak, hogy kire kell fogadni: a vízi emlős a vízbe dobott, zászlókkal díszített labdák között válogatva dönti el, hogy ki lesz a győztes. Ugyanebben a fekete-tengeri városban Pusok nyuszi még a tuti tippek tudója, egy másikban, Anapában pedig a Puzir nevű bálna.

Az irkutszki állatkertben 2015 óta Nafanyja mosómedve gyakorolja látnoki képességeit, felcímkézett gyümölcstálak között matatva. Nyizsnyij Novgorodban Kleopátra tapír, Kalinyingrádban Milja és Gljaszik víziló, Barnaulban egy - az Interfax által elhallgatott nevű - farkaskölyök, Himkiben Jasa rénszarvas, Jekatyerinburgban pedig Szpartak maki a sportesélyek megmondója.

A fekete fülű fehér Bim hazájában a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság után vált divattá az állatjóslás, amikor is a németországi Paul polip jelezte előre a mérkőzések végkimenetelét. Az oberhauseni akváriumlakó kétéves pályafutása során 14 esetből 12-ször találta el, hogy melyik csapat fog nyerni.

Paul nem sokkal a vb után az örök óceánokba költözött. Hamvait emlékmű rejti, amely egy focilabdára fonódó polipot ábrázol.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.