Labdarúgó vb2018

Brutális tömeg rohamozta meg Oroszországot

Több mint kétmillió látogató érkezett Oroszországba a labdarúgó-világbajnokság alkalmából.

2018.06.15 15:24MTI

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője pénteki moszkvai sajtóértekezletén elmondta, hogy Vlagyimir Putyin elnök meghívására Oroszországba érkezik majd António Guterres, az ENSZ főtitkára, aki amellett, hogy június 20-án a moszkvai Luzsnyiki Stadionban megtekinti a Portugália-Marokkó mérkőzést, a rákövetkező két napon megbeszélést folytat majd Szergej Lavrov külügyminiszterrel és Kirill pátriárkával, valamint felszólal a Valdaj politikai vitaklub tanácskozásán.

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője szerdán az azeri, az örmény, a fehérorosz, a bolíviai, a kazah, a kirgiz, a moldovai, a panamai, a paraguayi, a tádzsik, az üzbég, az abház és a dél-oszét elnököt, a libanoni kormányfőt és a szaúdi koronaherceget sorolta fel a vb várható állam- és kormányfői szintű vendégei között. Mint mondta, a vendégek köre a későbbiekben bővülni fog, több állami vezető nemzete válogatottjának mérkőzésére érkezik majd Oroszországba.

Megjegyezte, hogy Donald Trump amerikai elnök is szívesen látott vendég lenne a vb-n. Május végi szentpétervári látogatása során egyébként Emmanuel Macron francia államfő elárulta, hogy a sportesemény alkalmából vissza szándékozik térni Oroszországba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.