Labdarúgó vb2018

Szakértő: százezren dolgoznak a vb biztonságán Oroszországban

Bármilyen atrocitás vagy terrortámadás hatalmas presztízsveszteséggel járna Oroszországnak.

2018.06.13 22:30MTI

Mintegy százezer ember dolgozik az oroszországi labdarúgó-világbajnokság biztonságán - mondta Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán szerdán.

Bármilyen atrocitás vagy terrortámadás hatalmas presztízsveszteséggel járna Oroszországnak, ezért a rendőrség és a titkosszolgálat mellett biztonsági cégek is dolgoznak a helyszínek biztosításán - tette hozzá.

Elmondta: a rendőri speciális erők már több gyakorlatot tartottak a meccsek helyszínein, összehívták a vezérszurkolókat is, és rendbontás esetére súlyos büntetéseket helyeztek kilátásba. A szakértő kitért arra is, hogy iszlamista fenyegetések is érkeztek a vb kapcsán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.