Labdarúgás

Magyar-ausztrál - Több sérülés nehezíti Georges Leekens dolgát

Gerges Leekens, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya arról számolt be, hogy több sérülés nehezíti a felkészülést a szombati, ausztrálok elleni barátságos mérkőzésre.

2018.06.08 15:11MTI

A belga szakember a telki edzőközpontban tartott pénteki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Elek Ákos biztosan nem tud pályára lépni, de 99 százalék, hogy a csapatkapitány Dzsudzsák Balázs sem, illetve a csütörtöki edzésen csípősérülést szenvedett Botka Endre.

"Remélem, elég lesz az idő a regenerálódásra. Három nap alatt két meccset játszani igen sűrű, márpedig a jó eredményhez arra van szükség, hogy testben és fejben is kipihenjék magukat a játékosok" - mondta Leekens, aki szerint elsősorban fizikálisan fáradtak el a futballistái. Ugyanakkor úgy vélte, ez érthető az idény végén. Hozzátette, annak nagyon örül, hogy a sérültek nem hagyták el az edzőtábort, hanem társaikkal maradtak.

A csütörtökön rajtoló világbajnokságra készülő riválisról úgy vélekedett, több rendszerben is képes játszani, akár 4-3-3-ban, vagy a konzervatívabb 4-2-3-1-ben. Kiemelte, hogy Bert van Marwijk személyében kiváló szakvezető irányítja az ausztrál válogatottat, amelyben sok minőségi játékos szerepel, így nem véletlen, hogy egy hete 4-0-ra nyert Csehországban.

A szerdai találkozóról is szót ejtett Leekens, aki nem volt elégedett a látottakkal, de saját bevallása szerint győztes meccs után sem lenne az. Szerinte a középpálya nem működött megfelelően, főként a támadásindítás nem sikerült a fehéroroszországi 1-1-es döntetlen alkalmával. Ismét kifejtette, hogy lépésről lépésre kell haladni, most a nyomásgyakorláson dolgoznak.

"Fontos meccs lesz, mert az idei első három találkozó nem úgy alakult, ahogy szerettük volna" - mondta Dibusz Dénes, aki az MTI érdeklődésére úgy reagált, mindenben, így támadásban és védekezésben is fejlődnie kell a nemzeti együttesnek a jobb eredmények eléréséhez. "Könnyű gólokat kaptunk, helyenként nem voltunk elég kemények, de a labdabirtoklási arányon is javítani kell, a játékunknak pedig gördülékenyebbé kell válnia".

Lovrencsics Gergő azt emelte ki, hogy a fehéroroszországi mérkőzés előtt csak két napjuk volt a felkészülésre, ahogy most is, ez pedig nem könnyíti meg sem a szakvezető, sem a játékosok dolgát. Főleg úgy, hogy két és fél hónap telt el az előző válogatott mérkőzések óta.

A magyarok szombaton 17.30-tól játszanak az ausztrálokkal a Groupama Arénában, majd legközelebb szeptemberben már tétmérkőzésen, a Nemzetek Liájában kell pályára lépniük.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.