Siker

Evezős vk - Magyar ezüstérem Belgrádban

Ezüstérmes lett a magyar könnyűsúlyú kormányos nélküli négypárevezős egység szombaton az evezősök belgrádi világkupaversenyén.

2018.06.02 19:58MTI

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Csiszár Péter, Fiala Balázs, Tamás Bence, Forrai Dávid összeállítású egység az A döntőben végig üldözte az élen haladó cseh hajót, de utóbbi a táv során nem engedte közel magához riválisát, és végül egy hajóhossznyi előnnyel nyert.

A szombati döntőkbe jutott többi magyar egység közül Galambos Péter könnyűsúlyú egypárban az ötödik, míg Pető Zsolt paraevezős egypárban a negyedik helyet szerezte meg.

Az 1997-ben életre hívott világkupa-sorozat idei első állomásán, Belgrádban 42 ország versenyzői vesznek részt, a magyar csapat 17 fős. A viadalon 21 számban hirdetnek győztest. A sorozat három állomásból áll, a következő viadalra Linzben (június 21-24.), míg a zárásra Luzernben (július 13-15.) kerül sor.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.