Úszás

Elbúcsúzhat a havi egymilliótól Shane Tusup

Júniustól már nem kapja a havi egymilliós juttatását az amerikai edző.

2018.06.01 10:37ma.hu

A Magyar Edzők Társasága május 30-án kapott hivatalos tájékoztatást a Magyar Úszószövetségtől, hogy nem Shane Tusuppal készül tovább Hosszú Katinka, így júniustól már nem kapja a havi egy millió forintos állami juttatását az amerikai edző/férj - nyilatkozta Csabai Edvin sportigazgató a borsonline.hu-nak.

A Hosszú Katinka által bő egy hete Facebookon közzétett közlemény nem számított, mivel hivatalos formában csak a sportági szövetség kezdeményezheti a Kiemelt Edzői Programból (KEP) való törlést.Ezt tette meg a MÚSZ szerdán.

"Visszamenőleg nem vonjuk meg a juttatást Shane-től, a májusi fizetését még megkapja. Amíg Katinka nem nevezi meg trénerét, addig nem jár senkinek az egymilliós bérezés. Ez a támogatás nem alanyi jogon jár, vagyis Hosszú saját maga után nem veheti fel a juttatást. Tusupot másik szakember válthatja, akinek szintén járhat kiemelt állami fizetés, viszont erre vonatkozóan a MÚSZ tesz majd javaslatot. A döntést pedig a sportért felelős államtitkár fogja meghozni" - mondta a lapnak a sportvezető.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.