Szörf

Önálló telephelyen készülhetnek a szörfösök Balatonaligán

Balatonaligán avatta fel első telephelyét a Magyar Szörf Szövetség csütörtökön.

2018.05.31 22:30MTI
hirdetés

Szalay Balázs, a szörfszövetség elnöke az MTI-nek elmondta, hogy a balatonvilágosi önkormányzattól kaptak egy telket és épületet 20 évre, amelyen az Emmi 20 millió forintos támogatásából sikerült létrehozni a sportág egyedi kívánalmainak megfelelő létesítményt a Club Aliga területén.

"A sportág több évtizedes küzdelmet vívott egy önálló létesítményért" - hangsúlyozta Szalay Balázs.

Hozzátette: a telephelyen húsz fiatal és két felnőtt edzőtáborozhat és ismerkedhet meg a szörfözéssel. Az épületben fittneszterem, közösségi szoba és konyha is található.

A megnyitón részt vett Bánki Erik, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke, Fekete Barnabás, Balatonvilágos polgármestere és Fábián László.

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) sportigazgatója elmondta, hogy a MOB folyamatosan egyezteti a sportszakmai terveket a szövetségekkel, és emlékeztetett rá, hogy a szörfösöknél egy régi álmot sikerült megvalósítani.

"Reméljük, azokból a gyerekekből, akik itt megismerkedhetnek a sportággal, nyolc-tíz év múlva kikerülnek olyanok, akik előbb ifjúsági olimpián, majd ötkarikás játékokon indulnak, és jönnek az új Gádorfalvi Áronok" - utalt Fábián László az eddig hat olimpián szerepelt, ezzel rekorder szörfösre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Belépés és regisztráció hirdetés
hirdetés
hirdetés
Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.