Foci

Nézze meg a BL-döntő legnagyobb potyagólját - videó

Akkora viccgólt lőtt Benzema, mint senki más az idei szezonban.

2018.05.27 14:29ma.hu

Sorozatban harmadszor a Real Madrid nyerte a labdarúgó Bajnokok Ligáját, mivel a 2017/18-as szezon szombati döntőjében, Kijevben 3-1-re legyőzte a Liverpoolt.

A spanyol csapat 13. alkalommal lett a BEK, illetve a Bajnokok Ligája legjobbja. A Liverpool hatodszor győzhetett volna. A két csapat előző BEK-döntőjét, 1981-ben az angolok nyerték 1-0-ra.

Bajnokok Ligája, döntő:
Real Madrid (spanyol)-FC Liverpool 3-1 (0-0)
Kijev, Olimpiai Stadion, 61 561 néző, v.: Milorad Mazic (szerb)

gólszerzők: Benzema (51.), Bale (64., 83.), illetve Mané (55.)

sárga lap: Mané (83.)

Real Madrid:
Navas - Carvajal (Nacho, 37.), Sergio Ramos, Varane, Marcelo - Kroos, Casemiro, Modric, Isco (Bale, 61.) - Benzema (Asensio, 89.), Ronaldo

FC Liverpool:
Karius - Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson - Milner (Can, 83.), Henderson, Wijnaldum - Szalah (Lallana, 31.), Firmino, Mané

II. félidő: 51. perc: Karius óriási hibája miatt vezetést szerzett a Real Madrid: a Liverpool német kapusa megfogta az előreívelt labdát, majd ki akarta dobni, de a közelben álló Benzema kinyújtott lábát találta el, amelyről a kapuba pattant (1-0).

55. perc: Gyorsan egyenlített az angol csapat: jobb oldali szögletnél Lovren fejelt középre, Mané csapott le rá és Navast megelőzve a hálóba passzolt (1-1).

64. perc: Néhány perccel pályára lépése után Bale hanyatt vetődve, ollózó mozdulattal lőtt a kapuba Marcelo középre ívelése után (2-1).

83. perc: Bale távolról lőtt kapura, nem túl veszélyes kísérleténél Karius ismét nagyot hibázott, nem tudta megfogni a labdát (3-1).

Aktívabban kezdett a Liverpool, lendületesen támadta le ellenfelét, és többször el is jutott a Real Madrid kapujáig. A spanyol csapat az első tíz percben nem tudta huzamosabb ideig megtartani a labdát, azután viszont némileg kiegyenlítettebbé vált a játék. Ezzel együtt továbbra is az angol együttes játszott veszélyesebben, a 23. percben egymás után kétszer is gólt szerezhetett volna: balról érkező passz után Firmino vette célba a kaput, de a labda Sergio Ramosról kipattant, majd a jobb oldalon felfutó Alexander-Arnold lőtt kapásból laposan, Navas azonban vetődve nagy bravúrral védett.

Két perccel később Szalah bal vállát kellett ápolni, mivel Sergio Ramosszal együtt összeakasztott karral a földre zuhant. Kis idő múlva visszajött a pályára, de aztán kiderült, nem tudja folytatni a mérkőzést, Adam Lallana váltotta őt.

Nem úszta meg a kényszerű cserét Zinédine Zidane, a Real Madrid vezetőedzője sem: a Szalahhoz hasonlóan sérülése miatt könnyezve levonuló Carvajal helyére Nachót küldte a pályára.

A Liverpoolt megviselte legeredményesebb játékosa - a Premier League-ben rekordot jelentő 32 találattal gólkirály, a BL-ben tízszer eredményes Szalah - elvesztése, a félidő utolsó negyedórájában jószerivel csak védekezett, nyoma sem volt már az addigi folyamatos támadójátékának. A magukra talált madridiak gólt is szereztek a 43. percben, Isco jobbról ívelt középre, Ronaldo fejesét Karius védte, majd a kipattanó labdát Benzema a kapuba passzolta, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

A Liverpoolnak kilenc kapura lövése volt Szalah lecseréléséig, azután viszont egy sem ebben a játékrészben.

A fordulást követően Isco hamar vezetést szerezhetett volna, de nem talált be a Karius kifutása miatt üres liverpooli kapuba, tekerése után a labda a keresztlécre pattant. A német kapus nagy hibája miatt azonban hamarosan összejött a madridi vezetés, de a Liverpool gyorsan egyenlíteni tudott, Szalah és Firmino után Mané is megszerezte tizedik BL-gólját az idei szezonban. Csakhamar Bale váltotta Iscót, és a walesi egy ritkán látható pazar góllal meg is hálálta, hogy pályára küldte őt Zidane. Korábban senki nem tudott duplázni csereként beállva BEK- vagy BL-fináléban.

Élénk maradt az iram, többet birtokolta a labdát a Real Madrid, de mindkét oldalon akadtak nagy helyzetek a folytatásban is. Az angolok német kapusa a hajrában, Bale távoli lövésénél ismét nagyot hibázott, így már nem maradt esélye a Liverpoolnak az egyenlítésre.

A 93. percben Ronaldo került az ellenfél kapuja elé, de nem fejezhette be az akciót, mert a pályára szaladt egy szurkoló, akit két biztonsági ember tepert le mellette, ezzel pedig gyakorlatilag véget is ért a találkozó.

Az újabb madridi diadallal Zinédine Zidane lett az első edző, aki sorozatban három BL-t nyert.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.