Sport

Váratlan fordulat: Katinka bejelentette, hogy nem folytatja Shane-nel

Véget ért a háromszoros olimpiai bajnok úszó, Hosszú Katinka és edző-férje, Shane Tusup munkakapcsolata.

2018.05.24 13:57ma.hu

A 29 éves bajai sportolónő a Facebook-oldalán jelentette be a hírt. Mint fogalmazott, "Shane-nel nem sikerült a magánéleti problémáinkat rendezni, így a továbbiakban nem az ő vezetésével készülök." Katinka hozzátette, hogy jelenleg is folyik a felkészülése a versenyekre, miközben keresi a megfelelő szakmai hátteret a pályafutása következő szakaszára.

Mint ismeretes, Hosszú Katinka és férje, Shane Tusup kapcsolata tavaly év végén romlott meg. A probléma pontos okát nem lehetett tudni, csupán annyit, hogy Katinka elköltözött közös otthonukból. Az úszónő akkor sem enyhült meg, amikor férje a januári Év sportolója-gálán magyarul kért bocsánatot mindazért, amit elkövetett.

Várlóperi hírek és sok találgatást követően végül márciusban hosszú idő után újra közös fotót posztolt a közösségi oldalaira: "Te és én a világ ellen" - írta angolul, amiből arra lehetett következtetni akkor, hogy megoldódott a pár magánéleti krízise.
A 30 éves Tusup 2013-ban vette feleségül Hosszú Katinkát, akivel a 2012-es londoni olimpia után kezdett el dolgozni. Az azt követő öt évben a három olimpiai bajnoki cím mellett hat nagymedencés vb-elsőséget és összesen hét Eb-aranyérmet ünnepelhettek közösen. Hosszú nagymedencében 200 és 400 méteres vegyesúszásban is világcsúcstartó.

A klasszis sportoló a tavaly decemberi rövidpályás Eb-n versenyzett legutóbb, azt követően hónapokat hagyott ki. Idén először a Mare Nostrum-sorozatban, júniusban ugrik majd medencébe, s várhatóan rajthoz áll az augusztusi, glasgow-i Eb-n is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.