Sport

Veszélybe került Risztov Éva látása

Risztov Éva egy olyan durva bőrbetegséget kapott, hogy 1,5 hétig csak feküdni tudott otthon. Ráadásul emiatt az olimpikonnak a látása is veszélybe került.

2018.05.05 08:36ma.hu
Risztov Éva Facebook-oldal

"Egy herpesz-jellegű bőrbetegség kezdett nőni az arcomon, amiről még a bőrgyógyász sem tudta megmondani, hogy pontosan mi az" – mesélte Risztov Éva a nyolc évvel ezelőtti történetet az ATV-n. "Antibiotikumot és egy marék gyógyszert kaptam, de semmi nem használt."

Az olimpiai bajnok úszónőnek ráadásul nemcsak az arcán, hanem belül a száján is seb nőtt, ami miatt már enni és inni is alig tudott.

"Azért kezdtem el pánikolni, mert féltettem a bőrömet, ráadásul azt mondták az orvosok, hogyha tovább terjed a szememre, akkor meg is vakulhatok" - mondta az atv.hu-nak a sportoló. "Arról nem is beszélve, hogy egy 2 hónappal későbbi versenyre készültem éppen."

Risztov Éva 1,5 hétig csak feküdni tudott otthon, annyira legyengítette az ismeretlen kór, végül felkereste Szabó György büki füves ember tanítványát, aki meggyógyította.

"Egy gyógyfűtea-keveréket, illetve cseppeket állított össze. Ezek segítségével nagyon gyorsan visszahúzódott a seb, még egy pici heg sem maradt a helyén" - mesélte. "Hiszek az efféle gyógymódban, nekem segített."

Az olimpikon azóta nagyon odafigyel magára, a sterilizálást még fontosabbnak tartja, és ha bármilyen sebet talál magán azonnal elkezdi különféle praktikákkal erősíteni az immunrendszerét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.