Színes

'Úszás helyett nyisson szépségszalont' - Hosszú Katinkától bocsánatot kért korábbi edzője

Dave Salonak nem rémlik, hogy ezt mondta volna.

2018.05.04 11:50ma.hu

Bocsánatot kért háromszoros olimpiai bajnokunktól korábbi edzője, Dave Salo. Salo akkor volt Hosszú Katinka edzője, mikor az Iron Lady még a Kaliforniai Egyetem csapatát erősítette. Hosszú négy évig járt az USC-re és akkoriban nyerte első világ- és Európa-bajnoki címeit. Edzője viszont inkább amerikai tanítványaira koncentrált. A londoni olimpián Hosszú éremben reménykedett, ám csak a negyedik helyet szerezte meg. Salo ezután állítólag azt mondta neki, menjen inkább haza Budapestre és nyisson egy szépségszalont.

"Én az amerikai stáb tagja voltam, nem is nagyon érintkeztünk, majdhogynem azt is el kellett hallgatnunk, hogy egyáltalán ismerjük egymást. Ez nem volt fair vele szemben" - nyilatkozta az edző az M4 Sportnak, hozzátéve, nem hiszi, hogy valaha is ilyet mondott volna Hosszú Katinkának.

"Nem hiszem, hogy ilyet mondtam volna. Nem rémlik, hogy bármikor is ilyet mondtam volna. Nem tudom, honnan jön ez a sztori. Annyit mondhatok, hogy mindaddig, amíg nem az amerikai válogatottnál volt dolgom, minden tőlem telhetőt megtettem, hogy ő sikeres legyen. Az utolsó négy hétben nem voltam ott. És ez valóban egy másfajta helyzet. Talán jobban teljesített volna, ha abban a négy hétben vele vagyok. Nem tudom. De azt nem hiszem, hogy azt mondtam volna, hogy nyisson szépségszalont Budapesten. Talán azt mondtam, hogy vehet egy szépségszalont. De nem gondolom, hogy azt mondtam volna, hogy dolgozzon is ott."

"Annál azért többre tartom Katinkát. Ha valamit így értett, akkor bocsánatot kérek. Valójában nagyon tisztelem Katinkát" - tette hozzá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.