Siker

Csernoviczki Éva átírta a történelmet

Saját rekordját adta át a múltnak Csernoviczki Éva: az Európa-bajnokságon megszerzett ezüstérmével immár sorozatban tizenegy kontinensbajnokságról hozott haza érmet. Csütörtökön Tel-Avivban Pupp Réka az ötödik, Karakas Hedvig és Szabó Csaba a hetedik helyen végzett.

2018.04.26 18:33ma.hu

A 48 kilogrammos Csernoviczki Éva ezüstérmet nyert a tel-avivi cselgáncs Európa-bajnokság csütörtöki nyitónapján.

Az olimpiai harmadik helyezett tatabányai dzsúdós a döntőben kikapott az orosz Irina Dolgovától, akivel szemben alulmaradt korábbi egyetlen meccsükön, a 2015-ös bakui kontinensviadalon is. A csütörtöki meccsen a 22 éves ellenfél - aki tavaly második lett a varsói Eb-n - 1 perc 18 másodperc elteltével horogdobásra vazaarit kapott.

Bár még bőven volt idő hátra, a 31 éves magyar versenyző nem talált fogást riválisán, így be kellett érnie a második hellyel.

Csernoviczki sorozatban 11. Eb-jén állhatott dobogóra, mérlege két arany-, öt ezüst- és négy bronzérem.

Kommenteld ezt a cikket a ma.hu Facebook-oldalán:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.