Tereptriatlon

Poór Brigitta újabb vk-győzelmet aratott

Máltai sikerét követően Poór Brigitta Cipruson is megnyerte a nők versenyét a tereptriatlonosok világkupa-sorozatában.

2018.04.23 11:27MTI

A terepsport.hu szakportál hétfői tájékoztatása szerint Poór az egy héttel korábbihoz nagyon hasonló győzelmet aratott vasárnap. Az úszást követően jelentős - ezúttal 1:45 perces - hátránya volt, a kerékpáros pálya azonban neki kedvezett, és már 18 kilométer megtétele után az élre állt, majd leszakította riválisait, így a futást 2:45 perc előnnyel kezdte meg.

A különbség kifejezetten tekintélyesnek tűnt, ám a mezőnyben ott volt a triatlonban olimpiai ötödik chilei Barbara Riveros, aki kiváló futó. Ennek megfelelően folyamatosan csökkentette hátrányát, Poór azonban végig koncentráltan és jó iramban haladt, és végül a chileit közel egy perccel megelőzve nyerte meg a viadalt.

A versenyzőknek 1500 métert kellett úszniuk a tengerben, majd 36 kilométert kerékpározniuk és 11 kilométert futniuk terepen.

Eredmények:
1. Poór Brigitta 3:03:41 óra
2. Barbara Riveros (chilei) 3:04:37
3. Nicole Walters (brit) 3:07:48

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.