Eredmény

A súlyemelő Christine Girard hivatalosan is olimpiai bajnok

Christine Girard hivatalosan is olimpiai bajnok lett - tudatta honlapján vasárnap a budapesti székhelyű Nemzetközi Súlyemelő Szövetség (IWF).

2018.04.23 03:03MTI

A kanadai súlyemelő a 2012-es játékokon harmadikként végzett a női 63 kilogrammban, ám mivel utóbb - a pekingi és londoni minták újratesztelése nyomán - doppingolásért eltiltották előbb az orosz Szvetlana Carukajevát, majd az angol fővárosban első kazah Maiya Manezát is, Girard előrelépett, és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság bejelentése szerint ő tekintendő a kategória londoni olimpiai bajnokának.

"Sosem volt kétséges számomra, hogy egyszer majd eljön az idő, amikor én kapom meg az aranyérmet. Még ha hat évvel később is, de ez a pillanat most elérkezett" - nyilatkozta a 33 éves, háromgyerekes Girard, aki az aranyat - a kanadai olimpiai bizottság közlése szerint - egy későbbi időpontban veheti át.

Maneza amúgy "szerzett" neki egy olimpiai bronzot is: mivel a kazah versenyző az utólagos analízis szerint a 2008-as nyári játékokon is doppingolt, kizárása nyomán Girard a negyedikről a harmadik helyre lépett előre a 63 kilósok pekingi sorrendjében.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.