Labdarúgás

Rasszizmus miatt eljárást indított Oroszország ellen a FIFA

Kevesebb mint két hónappal a világbajnokság rajtja előtt, rasszizmus gyanúja miatt vizsgálatot indított a házigazda oroszok ellen a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

2018.04.17 12:46MTI

Az eset még márciusban, a Szentpéterváron rendezett orosz-francia felkészülési mérkőzésen (1-3) történt, ahol állítólag a lelátóról többször is majomhuhogást lehetett hallani, amikor a vendégek színes bőrű játékosai, köztük például Paul Pogba, labdához értek.

Franciaország sportminisztere, Laura Flessel az üggyel kapcsolatban a Twitteren azt írta: "A rasszizmusnak nincs helye a futballpályán. Közösen kell harcolnunk az európai és nemzetközi színtéren azért, hogy ezt az elfogadhatatlan viselkedést megállítsuk."

Az orosz szövetséget és a szentpétervári Zenit csapatát a múltban már büntették a szurkolók rasszista magatartása miatt. A város stadionja az egyik helyszíne lesz a június 14-én kezdődő vb-nek.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.