Állóidő

Még nem vonta vissza a válókeresetet Katinka

Úgy tűnik, újra teljes Hosszú Katinka és Shane Tusup boldogsága. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó éppen az Egyesült Államokban edzőtáborozik a férjével. De...

2018.04.16 16:45ma.hu

A közösségi oldalain közzétett fotókon látszik, hogy ismét minden rendben a házasságukkal. Ezért is fura, hogy – információink szerint – még mindig szünetel a válóperük. A sportoló felperesként egyelőre nem vonta vissza a keresetet.

„Te és én a világ ellen” – írta ki még március végén Hosszú az Instagram-oldalára a fotójukhoz, jelezve, hogy kibékültek. Azóta pedig, mint arról a Blikk beszámolt, a jegygyűrűjét is újra hordja. Sőt, a közös munkát is megkezdték, hiszen amerikai edzőtáborba vonultak, ahol remekül megvannak.

Éppen ezért érdekes, hogy miért nem vonta vissza az úszónő a keresetet. Talán megfeledkezett róla, avagy hagyott egy kiskaput magának? Minden bizonnyal nem erről van szó, ennél sokkal egyszerűbb a jogi magyarázat.

A Blikknek egy jogi szakértő elmondta, ha egy válóperben a felek közös kérelmet nyújtanak be az ügy szüneteltetésére, az azt jelenti, hogy hat hónap haladékot kérnek a bíróságtól. Ezalatt megpróbálhatnak egyezségre jutni vagyonjogi kérdésekben. Az is előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült. Amennyiben fél év alatt sikerül megegyezni, vagy ha nem jutnak dűlőre, akkor is lehet kérni a per folytatását. Ha viszont ezt nem teszik meg, hat hónap leteltével a per megszűnik. Ilyen esetekben költségként mérsékelt illetéket kell fizetnie a felperesnek. Amennyiben viszont valaki meggondolja magát, és mégsem akar válni, az a hivatalos út, hogy eláll a pertől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.