Labdarúgás

Kettős lábtöréssel szenvedett 20 percig a gyepen a 16 éves focista

Orvos, ápoló nem volt a helyszínen.

2018.04.14 12:05ma.hu

A Budapesten megrendezett Future Talents Cup nevű nemzetközi utánpótlás-labdarúgótorna egyik keddi mérkőzésén sérült meg súlyosan a Diósgyőr 16 éves játékosa. Szabó Dávid olyan szerencsétlenül rúgott össze ellenfelével, hogy eltört a sípcsontja és a szárkapocscsontja is, utóbbi szilánkosan. A földre zuhant, társai azonnal jelezték, hogy baj van. Mindkét csapat masszőre odarohant hozzá, hogy segítsen. Próbálták megnyugtatni, jegelték a lábát, levették a cipőjét - írja az Index. Ezután vártak. Az aláibbi videón is látszanak a futva érkező masszőrök, és hogy mennyi idő telik el.

A fiú zokogva szenvedett, a masszőrök és edzők tehetetlenül vártak. 20 perc telt el így. Orvos, ápoló, mentő nem volt a helyszínen, meg kellett várni, hogy kiérkezzen, amit telefonon hívtak.

A Future Talents Cup a résztvevő csapatok alapján egy komoly nemzetközi utánpótlás-torna, amit immár negyedik éve rendeznek meg Budapesten.Ezek tudatában jogosan tehető fel a kérdés: hogyan fordulhatott elő ilyesmi?

A rendezvényt nem az MLSZ szervezte, hanem a Future Talents Cup Nonprofit Kft. elnevezésű cég. Az Index felhívta a cég tulajdonosát és egyben vezetőjét, aki elmondta, hogy a sérült játékost megnézte az orvos, és az ő utasítása volt, hogy a beteg nem mozdítható, ki kell hívni a mentőt. Kérdésünkre határozottan megerősítette, hogy volt orvosi személyzet a helyszínen.

"Minden csapatnál van orvos, mindenki saját csapatorvossal érkezik, ez a megállapodás" - mondat, hozzátéve, hogy mindenki a saját felelősségére vesz részt a tornán.

A DVTK regionális utánpótlásképzési igazgatója, Benczés Miklós azonban eléggé meglepődött, amikor megtudta, hogy az ő dolguk lett volna orvost vinni a tornára. "Nem kaptunk olyan tájékoztatást, hogy vinnünk kéne orvosi stábot, és ez nem is így működik a gyakorlatban. Mindig a rendező biztosít orvosi ügyeletet. Sem a szakmai igazgatónk, sem az U17 edzője nem tudott róla. Ez egy nemzetközi tornán, külföldi csapatokkal egyébként is elég nehezen és drágán lenne megoldható" -mondta.

A fiatal focista azóta már túl van a műtéten, a körülményekhez képest jól van. Hónapokba telik majd, mire felépül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.