Sport

Leszavazták a videóbírót

A korábbi tervekkel ellentétben a következő szezonban sem alkalmazzák a videóbíró-technológiát az angol labdarúgó-élvonalban.

2018.04.13 17:05MTI



A Premier League-ben szereplő klubok pénteken azért döntöttek így, mert az eddigi tapasztalatok alapján a rendszer további tesztelésre és fejlesztésre szorul.

Álláspontjuk szerint a videóbíró használata során javítani kell a kommunikációt a stadionokon belül, illetve érthetőbbé kell tenni a döntéseket a televíziónézők számára.

A tesztelésre továbbra is lehetőség lesz az FA Kupában és a Ligakupában.

A videóbírót egyre több helyen használják, például a német Bundesligában, az olasz Serie A-ban és az ausztrál élvonalban. A nyári, oroszországi világbajnokságon, illetve a következő szezontól a spanyol La Ligában és a francia Ligue 1-ben is alkalmazzák majd. Az európai szövetség (UEFA) döntése értelmében viszont a Bajnokok Ligájában továbbra sem vezetik be.

Az angol szövetség (FA) ügyvezetője, Martin Glenn január közepén még arról beszélt, sikeres volt a rendszer bemutatkozása, és hamarosan bevezetik a Premier League-ben is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.