Labdarúgás

Magyargyalázó, vulgáris zene szólt a focimeccs előtt

Magyargyalázó, erőszakra uszító, rendkívül vulgáris népzene-feldolgozást játszottak le a sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgócsapatnak a Juventus Bucuresti elleni, hétfői idegenben vívott mérkőzése előtt.

2018.04.10 12:44MTI
hirdetés

A népzene-feldolgozás a Bukarest melletti Voluntari stadionjában - melyet a Juventus hazai pályaként használ - fél órával a mérkőzés előtt volt hallható, amikor a csapatok melegítettek - írja a Főtér.ro.

A Juventus vezetői tévedésből használt adathordozóval magyarázták az esetet, hozzátéve, hogy a stadiont és a bemondót is a FC Voluntaritól bérelték.

Az elsőosztályú bajnokságot szervező Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) közleményben ítélte el a történteket, a szövetség részéről pedig Radu Visan főtitkár hívta fel Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatóját, hogy elnézést kérjen a történtekért és szigorú büntetést helyezzen kilátásba a Juventus számára.

Közleményben ítélte el a történteket a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) is. A szövetség nyomatékosította: a mérkőzéseket a fair-play és a verseny szelleme kell, hogy jellemezze, nem pedig a gyűlölet és az erőszak szelleme. A szövetség közölte: az ügyet a fegyelmi bizottsága vizsgálja meg, mely a mérkőzésről készült hivatalos jelentést veszi alapul az álláspontja kialakításakor.

Csinta Samu, a Sepsi OSK klubigazgatója az MTI-nek elmondta: az uszítás bekerült a mérkőzés hivatalos jelentésébe, ezért a Sepsi OSK csak azt várja el, hogy az illetékes szervek végezzék a dolgukat. A klubvezető hozzátette: tudomása szerint egy brassói magánszemély ügyészségi feljelentést is tett az ügyben.

A Sepsi OSK a pályán állt bosszút a történtekért: 2-0-ra legyőzte a Juventust, és ezzel a Liga 1-ben bennmaradást jelentő helyre lépett előre a tabellán.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.