Siker!!!

U21-es Eb-selejtező - Simán verte Ciprust a magyar válogatott

A magyar U21-es labdarúgó-válogatott csütörtökön könnyedén, 4-0-ra legyőzte a vendég ciprusi együttest a 2019-es, olimpiai kvalifikációs Európa-bajnokság selejtezőjében, így csoportjában - veretlenül - a második helyen áll.

2018.03.22 22:26MTI
MTI Fotó: Illyés Tibor

Az Új Hidegkuti Stadionban rendezett összecsapás végig egyoldalú küzdelmet hozott. Michael Boris házigazda együttese rögtön átvette a meccs irányítását, s egy szép támadás végén, Bíró Bence góljával gyorsan megszerezte a vezetést. A magyarok ezt követően is lendületesen, jól játszottak, s még az első félidő közepén - Szalai Attila fejesével - kettőre növelték előnyüket. A szünetig aztán még nagyobbra módosíthatta volna a különbséget a hazai együttes, ám az állás nem változott.

A fordulás után tovább nőtt a különbség a csapatok között egy ciprusi öngóllal. A magyarok a második félidőben érezhetően élvezték a játékot, s könnyedén alakítottak ki újabb helyzeteket, igaz, egészen a 76. percig rendre kihagyták azokat. Negyedórával a vége előtt aztán Zsótér Donát lőtt nagy gólt 16 méterről, amivel beállította a 4-0-ás végeredményt.

A magyar válogatott ezzel három győzelemmel és két döntetlennel a csoport második helyén áll, három ponttal a belgák mögött, viszont egy meccsel kevesebbet játszott a listavezetőnél.

A következő mérkőzését hétfőn este éppen a belgák vendégeként vívják majd a magyarok.

A magyar válogatott szeptember 5-én sikeresen rajtolt: Gyirmóton 2-1-re verte Málta válogatottját. A folytatásban, október 10-én Isztambulban gól nélküli döntetlent játszott a török együttessel, majd novemberben előbb a svédekkel 2-2-re végzett a Szusza Ferenc Stadionban, Cipruson pedig 2-0-ra győzött.

A selejtezősorozat kilenc csoportjának első helyezettjei automatikusan kijutnak a 2019-es, Olaszországban és San Marinóban sorra kerülő kontinenstornára, a négy legjobb csoportmásodik pedig pótselejtezőt játszhat. Rendezőként az olaszok automatikusan résztvevői az Eb-nek.

A 6. csoport állása: 1. Belgium 14 pont/6 mérkőzés, 2. Magyarország 11/5, 3. Svédország 8/4, 4. Ciprus 6/7, 5. Törökország 5/5, 6. Málta 0/5

Kommenteld ezt a cikket a ma.hu Facebook-oldalán:

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.