Adócsalás

Ötéves börtönbüntetést kért az ügyész a Real Madrid korábbi focistájára

Adócsalás miatt ötéves börtönbüntetést kért a madridi tartományi ügyészség Xabi Alonsóra, a Real Madrid korábbi labdarúgójára.

2018.03.21 13:47MTI

A tavaly nyáron visszavonult középpályás az ügyészség szerdai bejelentése szerint 2010 és 2012 között 2 millió eurót (622,8 millió forintot) nem fizetett be a spanyol államkasszába. Ezért a börtön mellett 4 millió euró (1,2 milliárd forint) befizetésére is köteleznék. A 36 éves, tavaly visszavonult futballista pénzügyi tanácsadóira ugyanilyen büntetést kérnek.

Alonso profi pályafutását a Real Sociedadnál kezdte, az Eibarnál kölcsönben töltött rövid időszakot követően öt évig a Liverpoolt erősítette. A Real Madridban 2009-től 2014-ig játszott, majd visszavonulásáig a Bayern Münchennél szerepelt. A spanyol válogatottban 114 alkalommal játszott és 16 gólt szerzett 2003 és 2014 között, világ- és kétszeres Európa-bajnok.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.