Nagyszabású rendezvény

Hétvégén Budapest lesz az e-sport fővárosa

Péntektől vasárnapig a BOK Sportcsarnokban rendezik a V4 Future Sports Festival pénzdíjas e-sportbajnokságot és -konferenciát.

2018.03.21 01:30MTI

A szervezők közleménye szerint a nagyszabású rendezvény az első ilyen jellegű lesz Magyarországon. Emlékeztetnek rá, hogy az e-sport készségeket fejleszt, gondolkodásra és gyors reakciókra késztet, valamint sikerélményt is ad. Szellemi és technikai sportnak is nevezhető, a megkívánt képességek tekintetében talán a Forma-1-hez hasonlítható leginkább - fogalmaznak.

Az e-sport a digitális íráskészség fejlesztése mellett a csapatban való munkavégzést és a nyelvtanulást is segíti, mivel a legtöbb videojátékot csapatban játsszák, s a játékok nyelve az angol.

"Az e-sport egy dinamikusan terjedő sportág és népszerűsége ma már megkérdőjelezhetetlen. A legutóbbi, hazai kutatások szerint körülbelül egymillióan játszanak videójátékokkal Magyarországon és 200-250 ezerre tehető az e-sportolók száma" - fogalmazott az eseményt szervező Egymillióan a magyar esportért egyesület elnöke, Bíró Balázs.

A hétvégi eseményhez kapcsolódóan konferenciát is tartanak pénteken a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában.

A területi selejtezőket követően csapatsportágban (League of Legends, Counter-Strike Global Offensive) és egyéniben (Clash Royale, FIFA18) két-két, pénzdíjas versenyben rendeznek döntőket a budapesti fesztiválon szombaton és vasárnap. A rendezvényt technológiai újdonságok kiállítása, szimulátorok, robotfoci és drónbemutató, valamint koncertek színesítik.

A visegrádi négyek közötti első e-sportbajnokság összdíjazása egymillió euró (313 millió forint) lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.