Davide Astori 31 éves volt

Visszavonultatják a tragikus hirtelenséggel elhunyt focista mezszámát

A Fiorentina és a Cagliari futballklub is visszavonultatja a vasárnap elhunyt Davide Astori mezszámát.

2018.03.06 10:20MTI

A két egyesület kedden jelentette be Twitter-oldalán, hogy többé egy játékosuk sem viselheti a 13-as mezt. A 31 évet élt hátvéd ugyanis 2008 és 2016 között a Cagliariban - illetve kölcsönben a Romában és a Fiorentinában -, majd 2016 és 2018 között a Fiorentinában is ezt a számot viselte.

A firenzeiek csapatkapitányát vasárnap hajnalban álmában érte a halál, szívrohamot kapott a csapat udinei szállásán. A tragédia miatt az élvonal és a másodosztály vasárnapi mérkőzéseit elhalasztották.

A Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában egyperces gyászszünettel kezdődnek a meccsek ezen a héten, az udinei ügyészség pedig vizsgálatot indított Astori halála miatt.

A hatósági boncolásra kedden (ma) kerül sor, Astorit szerdán felravatalozzák az Olasz Labdarúgó Szövetség firenzei edzőközpontjában, a temetése pedig csütörtökön lesz a Szent Kereszt templomban (Basilica di Santa Croce).

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.