Úszás

Keménykezű német edző jelentkezett be Hosszú Katinkáért

Dirk Lange volt korábban az olimpiai és kétszeres világbajnok dél-afrikai Cameron van den Burgh edzője.

2018.03.05 13:58ma.hu

Bár a hivatalos verzió szerint Shane Tusup marad Hosszú Katinka edzője
, úgy látszik ez csak afféle szimbolikus gesztus, a páros külön utakon folytatja.

“Vannak olyan külföldi edzők, akik felvállalnák Katinkát, egyikük a német Dirk Lange, aki meg is keresett, hogy közvetítsek az ügyben. Dirk volt korábban az olimpiai és kétszeres világbajnok dél-afrikai Cameron van den Burgh edzője, ő keménységben azonos szinten van Shane-nel. A másik edző Graham Hill, aki a csúcsra juttatta Chad le Clos-t, akivel Cseh László vívott nagy versenyeket az utóbbi években” - mondta el a MÚSZ utánpótlásbizottságában tevékenykedő Tőrös Károly a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

A szakember szerint magyar edző azért nem jöhet számításba Hosszú esetében, mert a hazai szakemberek túl emberiek, és ezen a szinten már keménykezű edző kell.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.