Téli olimpia

Phjongcshang 2018 - Björgen történelmet írt, orosz hokiarany a zárónapon

Marit Björgen a téli ötkarikás játékok történetének legeredményesebb versenyzője lett Phjongcshangban a vasárnapi zárónapon, amelyen az orosz olimpiai sportolók válogatottja nyerte a férfi jégkorongtornát.

2018.02.25 10:09MTI

A 37 éves Björgen ötödször állhatott dobogóra a dél-koreai játékokon azzal, hogy diadalmaskodott a sífutók női klasszikus stílusú 30 kilométeres versenyében.

A férfi jégkorongtornán az előzetesen jóval esélyesebbnek tartott oroszok fordulatos mérkőzésen hosszabbításra kényszerültek a németek ellen, ám végül megnyerték a finálét.

A női curlingezők viadalában a svédek zártak az élen, a vasárnapi fináléban a házigazdák válogatottját múlták felül 8-3-ra.

A férfi négyes bobosoknál két német egység állhatott dobogóra: a Francesco Friedrich vezette kvartett győzött, míg Nico Walther egysége úgy lett második, hogy a házigazdák csapatával azonos időt száguldott.

Így a bobosoknál másodszor, a dél-koreai játékokon pedig immár harmadszor született megosztott érem.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.