Csoda, hogy él

Levették a lélegeztetőről a 11-szer újraélesztett fiatal focistát

Műszívvel kellett életben tartani a 16 éves fiút.

2018.02.06 10:41ma.hu

Meccs közben, a pályán esett össze a Dabas fiatal játékosa Kakucson. A 16 éves fiút összesen 11-szer élesztették újra, majd a kórházban műszivet kapott. Lélegeztetőgépre került. Mint kiderült, egy nagyon ritka veleszületett koszorúér rendellenességben szenved. A Városmajori Szívklinika igazgatója akkor azt nyilatkozta, csoda, hogy túlélte.

A kórház főorvosa jó hírekkel szolgált kedd reggel, a Tv2 Mokka című műsorában, Elmondta, hogy levették a lélegeztetőgépről, két hét múlva hazamehet.

"Azt gondolom, van esélye, hogy újra sportoljon. Ádám gyakorlatilag infarktust kapott meccs közben, és a mentős kollégának köszönhető, hogy életben tartotta a fiút, amíg kórházba került. Ott műszíven kellett tartani, és utána műtöttük csak meg. Úgy tűnik, nincsen maradandó károsodása, ami a gyors reakciónak köszönhető” – közölte a főorvos, aki szerint "Két hét múlva hagyhatja el a kórházat, ezután rehabilitációra szorul, de mivel jó fizikumú, mosolygós fiú, ezért bizakodóak lehetünk".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.