Vízilabda

Női vízilabda Európa Kupa - Papírforma magyar győzelem

A magyar női vízilabda-válogatott a papírformának megfelelően könnyedén, 26-3-ra legyőzte a német csapatot az Európa Kupa voloszi csoportjának pénteki játéknapján, a délelőtti programban.

2018.02.02 11:40MTI

Bíró Attila szövetségi kapitány együttese este a házigazda görögök ellen ugrik medencébe.

Női Európa Kupa, 2. játéknap:
Magyarország-Németország 26-3 (6-2, 6-0, 6-0, 8-1)
a magyar csapat gólszerzői: Farkas T., Gurisattti, Kövesdi 4-4, Máté, Rybanska, Kuna 3-3, Leimeter, Vályi 2-2, Horváth B. 1

Tekintve, hogy a németek a csütörtöki nyitófordulóban 32-3-ra kaptak ki a görögöktől, csak a gólkülönbség javítása volt az igazi tétje ennek az összecsapásnak.

csütörtökön játszották:
Magyarország-Olaszország 11-9 (4-2, 1-2, 1-4, 5-1)

A magyarok további programja:
később:
Görögország-Magyarország 19.30
vasárnap:
Magyarország-Izrael 7.30

Az Európa Kupában két ötös csoportban rendezik a selejtezőket, mindkettőből az első három helyezett jut a sorozat március 23-25-én sorra kerülő szuperdöntőjébe, amelyben a csoportelsők egyből az elődöntőben kezdenek majd. A másik csoportban Hollandia, Spanyolország, Oroszország, Franciaország és Horvátország küzd egymással.

A sorozat győztese 20 ezer euróval gazdagodik, a második 15 ezer, a harmadik 5 ezer eurót kap.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.