Tenisz

Serena Williams 20 év után nincs rangsorolva

Több mint húsz éve, 1997. október 20. óta először nem szerepel a korábbi világelső Serena Williams neve a női teniszezők világranglistáján.

2018.01.30 21:30MTI

A 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai szupersztár 1997 októberében debütált a világranglistán, majd novemberben - a rangsor 304. helyezettjeként - Chicagóban előbb az akkori világranglista-7. francia Mary Pierce-t, majd az amerikai ranglista-4. Szeles Mónikát is legyőzte, s ezzel 16 évesen bekerült a legjobb 100 játékos közé.

A fiatalabbik Williams-nővér egy évvel később már top 20-as teniszező volt, 1999. áprilisában lett top 10-es, s abban az évben nyerte pályafutása első Grand Slam-tornáját is a US Openen.

A most 36 éves Serena Williams összesen 319 hétig vezette a WTA-rangsort - először 2002 júliusában -, sérülései miatt 2006-ban és 2011-ben is kicsúszott a legjobb száz közül, s tavaly áprilisban jelentette be, hogy gyermeket vár. Legutóbbi versenye a tavalyi Australian Open volt, az akkori győzelméért kapott 2000 ranglistapontját most hétfőn veszítette el, ezért nincs pontja.

Serena Williams lánya, Alexis Olympia Ohanian szeptember 1-jén született meg, a teniszező jövő hétvégén a Hollandia elleni Fed Kupa-mérkőzésen tér vissza, majd tervei szerint - szabadkártyásként - elindul Indian Wellsben is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.