Sokk

Kilencszer kellett újraéleszteni a magyar focistát, miután összeesett a pályán

Összeesett a pályán Duhaj Ádám, az FC Dabas U19-es csapatának focistája, órákon keresztül küzdöttek az életéért...

2018.01.28 13:28ma.hu

A fiatal sportoló csütörtökön, a Kakucson vívott felkészülési mérkőzésükön lőtt gólt, majd két perccel a meccs vége előtt cserét kért. A kispadig azonban már nem ért el - írja a Blikk.

A korábbi NB I-es támadó, a Szolnoki MÁV-ot, a Kaposvárt és a Békéscsabát is megjáró többszörös gólkirály, Farkas Krisztián elmondta, hogy Ádám a kapu mögött esett össze. Szerencsére öt perc múlva megérkezett egy szabadnapos mentős és küzdött a fiú életéért. A mentő kiérkezéséig hatszor élesztették újra a focistát, és miután megérkezett a segítség, még legalább másfél órát küzdöttek az életéért. A mentőautóban még háromszor kellett újraéleszteni, de magától lélegzett.

"Nagyon reméljük, hogy túléli, és nem lesz maradandó agykárosodása. Nem volt előjele ennek az egésznek, mert bár körülbelül két hete volt egy kis megfázása, ugyanúgy készült, edzett, mint máskor. Jelenleg a Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikán ápolják, mesterséges kómában tartják még jó néhány napig. Hiszek abban, hogy minden jóra fordul, mert amit tegnap átéltem, az nagyon felkavaró volt" - mondta Farkas.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.