Újabb nagy győzelem

Továbbjutott a magyar teniszező, így Federerrel fog játszani AusOpenen

Fucsovics Márton ott van a legjobb 16 között az év első Grand Slam-tornáján!

2018.01.20 13:58ma.hu

Fucsovics Márton a harmadik fordulós mérkőzésén nagy játékkal győzte le 6:3, 6:3, 6:2-re a világranglistán 93. Nicolás Kickert, ezzel bejutott a negyedik körbe, a legjobb16 közé az év első Grand Slam-tornáján, az Australian Openen.

Fucsovics hétfőn a címvédő Roger Federerrel játszik, miután a svájci 6:2, 7:5, 6:4-re legyőzte a francia Richard Gasquet-t. A legjobb magyar teniszező a torna előtt a 80. helyen állt a világranglistán, de Kicker legyőzésével már biztosan a 62.-63. hely környékére fog előrejönni.

"Sosem játszottam még Federerrel. Sávolt Attilával néhány szót beszéltünk róla az öltözőben. Azon vagyunk, hogy ne azzal a gondolattal menjek fel a pályára, hogy ez nekem csak élmény, megtiszteltetés. Arra kell gondolnom, hogy van olyan jó a formám, hogy akár le is győzhetem őt" – nyilatkozta.

Fucsovics a negyedik körbe jutással beállította Baranyi Szabolcs egykori kiváló Davis Kupa-játékosunk rekordját, ő 1973-ban nyolcaddöntőzött az Australian Openen. Fucsovics első magyar játékosként jutott a legjobb 16 közé a 128-as főtábla bevezetése óta. Újabb győzelmével Fucsovics az 1984-es Roland Garros óta az első magyar férfi játékos, aki a legjobb 16 közé jutott egy Grand Slamen, ami utoljára Taróczy Balázsnak sikerült.

A Fucsovics-Federer nyolcaddöntőre tehát hétfőn kerül sor.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.