Öngyilkossági kísérlet

Meg akarta ölni magát Michael Phelps

Michael Phelps döbbenetes vallomással állt elő: az olimpiai bajnok amerikai sportoló egy mentális egészségről szóló konferencián vallott a vele történtekről.

2018.01.20 11:31ma.hu

Minden világsikernek van árnyoldala is, ilyen a szorongás, a depresszió és az ezekből fakadó öngyilkossági gondolatok, kísérletek is. Nem kivétel ez alól szinte senki, legyen az celeb vagy éppen sportoló.

"Szinte minden olimpia után mély depresszióba estem. Elsőként a 2004-es játékok után kerültem mélyrepülésbe, és a 2012-est követő időszak már nagyon súlyos volt. Nemcsak sportolni, de élni sem akartam. Az öngyilkosságon járt folyton a fejem. Hálás vagyok a sorsnak, hogy végül nem tettem meg" - tudósította a CNN.

A sportoló azonban nem könnyen lábalt ki a gödörből, elsőként az alkohol fordult majd jött a marihuána, abban a reményben, hogy visszanyeri életkedvét. Bár nem ezek segítették az útján, szerencsére, végül megtörtént, és ma már inkább előadásokon mesél a történtekről, hogy másokon segítsen.

Ha Önnel történt hasonló vagy a környezetében tapasztalt emberkereskedelemre, illetve kapcsolati erőszakra utaló jeleket, tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat belföldről minden hálózaton keresztül ingyenesen hívható telefonszámát: 06-80-20-55-20!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.