Válság

Katinka a mi úszónk, ő mondja meg, hogy mi van!

"Katinka önjáró, határozott versenyző, jó döntéseket szokott hozni. Ebben bízunk valamennyien" - mondta Sós Csaba szövetségi kapitány.

2018.01.09 14:21ma.hu

A magyar úszótársadalom számára sokkal fontosabb, mi lesz Hosszú Katinkával, mint az, hogy mi lesz Shane Tusuppal. "Hosszú Katinka a mi úszónk, bennünket csak ő érdekel. Amerre ő menni akar, arra fog menni" - jelentette ki a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, Sós Csaba a Digisport Reggeli Start adásában.

A szakember azt is elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a háromszoros olimpiai bajnokkal, de a személyes találkozás kizárólag Hosszún múlik. Ha Katinka nem folytatja tovább Shane Tusuppal a szakmai munkát, akkor Tusup jövője a magyar úszószakmában meghatározhatatlan.

Sós Csaba azt is elmondta, hogy kifejezetten aggódik egy esetleges edzőváltás miatt. Az edzőváltás ebben a sportágban óriási kockázatokat rejt magában. Az úszás roppant bonyolult sportág, így azt mondom, hogy szakmailag az lenne a legjobb, ha Hosszú és Tusup együtt folytatná az edzéseket. Ugyanakkor én ebbe nem szólhatok bele. Azt pedig senki ne várja el tőlem, hogy edzőt keressek, vagy ajánljak Hosszú Katinkának, én ugyanis erre nem vagyok hajlandó. Katinka önjáró, határozott versenyző, jó döntéseket szokott hozni. Ebben bízunk valamennyien".

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.