Autósport

Dakar-rali: Szalayék leestek egy dűne tetejéről

Hét kilométerrel a cél előtt történt a baleset.

2018.01.09 09:33ma.hu

A baleset ellenére az autósok mezőnyében még versenyben van, folytatja a 40. Dakar-ralit a Szalay Balázs, Bunkoczi László kettős.

A páros a Facebook-oldalán számolt be megpróbáltatásairól. Mint írják, autójukban először az önöndító ment tönkre, majd leestek egy dűne tetejéről.

"Felborultunk, az autó az oldalán állt meg, megint elment belőle a töltés, úgyhogy hiába állított talpra valaki, nem tudtunk továbbmenni. Jött egy másik autó, aki húzott egy ideig, de amikor egy magasabb dűnéhez értünk, ott hagyott az aljában” - írták.

Végül egy perui társuk segített rajtuk, így értek el a szerelőjükhöz - tette hozzá Szalay.

A páros egyelőre összetett időeredmény nélkül áll.

A mezőny Perun, Argentínán és Bolívián halad keresztül, 9000 kilométert teljesít. A végig versenyben maradók 14 szakasz után január 20-án az argentínai Córdobában érnek célba.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.