Foci

Philippe Coutinho a Barcelonához igazolt

A szerződtetés pénzügyi részleteiről ugyanakkor az FC Barcelona még nem közölt semmit.

2018.01.07 05:20ma.hu

Azután, hogy a helyi sajtó megszellőztette az egyezség megszületését, az FC Barcelona bejelentette: Philippe Coutinho, a Liverpool csapatától hozzájuk szerződik.

A katalán klub szombat este a honlapján közölte, hogy a 25 éves brazil válogatott futballista fél plusz öt évre szóló szerződést fog aláírni. További részleteket későbbre ígért, de annyit már most jelzett, hogy a támadó kivásárlási ára 400 millió euró lesz.
  
A nap során korábban több spanyol lap is beszámolt arról, hogy megszületett a megállapodás a két klub között, ennek értelmében Coutinhóért 120, plusz 40 millió eurót kap majd a Liverpool.

A szerződtetés pénzügyi részleteiről ugyanakkor az FC Barcelona még nem közölt semmit - közölte az MTI.
  
Nyáron a Barcelona a 222 millió euróért távozó Neymart Coutinhóval és Ousmane Dembélével akarta pótolni. Utóbbit 105 millió euróért már augusztus végén megszerezte a Dortmundtól, a brazilra ellenben több mint négy hónapot kellett várnia. A Liverpool 2013-ban kilencmillió euróért vette meg Coutinhót az Internazionalétól, amely 2008-ban szerezte meg a játékjogát. Közben kölcsönbe visszakerült a Vasco da Gamához, majd játszott a másik barcelonai csapatban, az Espanyolban is.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.