Dakar-rali

Szalay Balázs csapata útra kelt Dél-Amerikába

Szalay Balázs csapata szerdán elutazott Peruba, a Dakar-rali szombati rajtjára.

2018.01.03 13:01MTI

A tapasztalt autóversenyző 13. alkalommal vesz részt a Dakar-ralin - ami magyar rekordnak számít -, navigátorával, Bunkoczi Lászlóval együtt pedig nyolcadszor.

"A sivatag mindig tartogat meglepetéseket. Bármennyi időt tölt el az ember a dűnék között, nem versenyezhet rutinból" - idézi Szalayt az Opel Dakar Team közleménye.

"A célunk, hogy teljesítsük a távot, és minden nap a maximumot hozzuk ki magunkból. Ha ez sikerül, már elégedettek leszünk" - tette hozzá.

A páros új autóval, egy Opel Crossland X-szel áll rajthoz a 40. Dakar-ralin, amely szombaton kezdődik Limában, és 14 szakasz után január 20-án az argentínai Córdobában ér véget. A verseny össztávja 9000 kilométer, amelyből 4500 kilométer a mért szakaszok hossza.

A résztvevők három országot érintenek, Perun és Argentínán kívül Bolívián haladnak át. Ismét lesznek sivatagi szakaszok, de a helyszíni adottságokat kihasználva komoly magaslatokat is megjárnak - 4000 méter fölött is jelöltek ki szakaszokat -, a szünnapot pedig 3500 méter fölött tartják meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.