Emlék

Emlékszik Ónodi Henriettára? Így néz ki ma!

Ónodi Henrietta az 1992-es barcelonai olimpián egy arany- és egy ezüstérmet nyert. A 43 éves tornásznő évek óta Amerikában él fogorvos férjével, akivel három gyermeket nevelnek.

2017.12.15 10:00ma.hu

Az olimpiai bajnok magyar tornásznő. 1988-tól 1996-ig szerepelt a magyar válogatottban. Nemzetközi versenyeken lóugrásban volt a legeredményesebb, de más szereken, illetve összetettben is ért el jelentős eredményeket. 1992-ben Barcelonában lóugrásban - a román Lavinia Miloşovici mellett holtversenyben - olimpiai bajnoki címet szerzett. Talajon ezüstérmes, csapatban hatodik, egyéni összetettben nyolcadik lett. A világbajnokságon lóugrásban első, talajon második helyen végzett.

Visszavonulása óta az Egyesült Államokban él. A San Antoniói Incarnate Word Egyetem elvégzése (1993-) után Miamiban az Olimpikonok Világszövetsége regionális irodájának munkatársa lett. Jelenleg Miami mellett él, férje, Jimbo orvosként dolgozik, és Henrietta segédkezik neki a rendelőjében. Három gyermekük van, Annabella, Sebastian és Christian.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.