Döntött a bíróság

Hosszú Katinka elvesztette a doppingperét

A doppingolással meggyanúsító kanadai újságírónak adtak igazat.

2017.12.15 08:26ma.hu

Hosszú Katinka már két győzelemnél tart a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokságon, ahol szerdán 400 vegyesen, csütörtökön pedig 100 méteres háton gyűjtötte be az aranyérmet. A győzelmeket azonban kissé beárnyékolja, hogy már másodfokon is pert vesztett az őt doppingolással meggyanúsító kanadai újságíróval, Casey Barrett-tel szemben.

Mint ismeretes, 2015 májusában a világ egyik vezető úszó szaklapjában a Swimming World Magazine-ban Barrett azt fejtegette, ő nem hisz abban, hogy Hosszú csak a kitartó munka miatt lett klasszis.

A cikk megjelenése után Gyárfás Tamás a Magyar Úszó Szövetség elnöke visszautasította a vádakat, Hosszú pedig rágalmazás miatt beperelte az újságírót.

Tavaly nyáron az arizonai bíróság kimondta, hogy Barrett csak a véleményét írta le, viszont Hosszú fellebbezett, de másodfokon is elutasították, azzal az indokkal, hogy ez a fajta véleménynyilvánítás belefér.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.