103 éves volt

Elhunyt Kisgyörgy Lajosné sportlövő

Életének 104. évében elhunyt Kisgyörgy Lajosné egykori sportlövő és edző, 123-szoros országos bajnok.

2017.12.09 15:24MTI

Kisgyörgyné Fedor Magda 1914. január 14-én született a Vas megyei Pinkaszentkirályiban, iskoláit Szombathelyen végezte, s kezdetben a műkorcsolyázás és a tenisz volt a sportága. Legnagyobb sikereit sportlövőként aratta, a Budapesti Honvéd Egyesület lövészszakosztályának 30 évig volt a sportolója, s még 60 évesen is aktívan versenyzett

Hosszú sportpályafutása alatt 123 magyar bajnoki címet szerzett, puskás és pisztolyos számokban egyaránt. Sokszoros válogatottként több világ- és Európa-bajnokságon indult, ahol egyéniben és női csapatban is nyert ezüst- és bronzérmeket. Olimpián nem szerepelhetett, mivel a nők csak az 1984-es játékokon lőhettek először.

Aktív versenyzői karrierjét lezárva edzőséget vállalt, több egyesületnél is tanítványok sorát nevelte. A sportlövészet mellett végig megmaradt a síelés szerelmesének, még 90 éves kora után is hódolt a szenvedélyének. 95 esztendős korában a Magyar Olimpiai Bizottság Fair-play Életmű-díját vehette át sportpályafutása elismeréseként.

Január 14-én lett volna 104 éves.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.