Labdarúgás

Újpesti címervita - Másodfokon az UTE-nak adott igazat a bíróság

Az augusztus végén született elsőfokú döntéssel szemben pénteken egy háromtagú bírói testület másodfokon az Újpesti Torna Egyletnek adott igazat az Újpest FC-vel szemben indított személyiségi jogi perben, melyet utóbbi által bevezetett új címer miatt indított az UTE.

2017.12.08 22:30MTI

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere Facebook-bejegyzésben számolt be a határozatról, megemlítve, hogy Roderick Duchatelet, az Újpest FC tulajdonosa még fordulhat a Kúriához, de szerinte az lenne a legbölcsebb, ha még ma bejelentené, hogy "visszaáll a régi rend".

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit - Gyarmati Eszter akkori ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost -, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben "jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját".

Duchatelet sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Ezt követően fordult bírósághoz az UTE, ám első fokon elutasították keresetét a személyiségi jogi perben, most viszont az anyaegyesületnek kedvező döntés született, ami azt jelenti, hogy a futballklubnak vissza kell vonnia az új címert, amennyiben a döntés jogerőre emelkedik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.