Kitüntetés

Pest megye díszpolgára lett Cseh László

"Cseh László születése óta Pest megyei, halásztelki lakos. Huszonöt éve aktív sportoló, aki teljesítményével és emberi példamutatásával sokat tett a magyar úszósportért."

2017.12.08 21:30MTI

Pest megye közgyűlése - a sportolók közül először - díszpolgári címet adományozott Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes, világ- és Európa-bajnok, százszoros magyar bajnok úszónak pénteken, a megyenapon - közölte az MTI-vel Ambrus András Pest Megye Önkormányzati Hivatalának sajtófőnöke.

A közlemény szerint a Megyeháza Kossuth Lajos díszteremében tartott ünnepségen Cseh László úszó - aki családjával jelenleg is a Pest megyei Halásztelken él - a díszpolgári címet T. Mészáros András Érd Megyei Jogú Város polgármesterétől és Szabó Istvántól, a Pest Megyei Közgyűlés elnökétől vehette át kimagasló sportolói és közéleti tevékenysége elismeréséül.

"Cseh László születése óta Pest megyei, halásztelki lakos. Huszonöt éve aktív sportoló, aki teljesítményével és emberi példamutatásával sokat tett a magyar úszósportért" - áll a szervezet közleményében. Hozzáteszik, Cseh jelenleg is a magyar úszóválogatott legjobbja, aki méltó követője a korábbi hazai bajnokoknak, Hargitay Andrásnak, Darnyi Tamásnak és Czene Attilának.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.