Úszás - FINA

Ők lettek az év úszói

Caeleb Dressel és Sarah Sjöström vehette át az év legjobb úszójának járó díjat a vizes sportokat tömörítő világszövetség (FINA) szombati gáláján, a kínai Sanyában.

2017.12.02 20:30MTI

A FINA közleménye emlékeztet, hogy mindketten először érdemelték ki az elismerést. Az amerikai versenyző a nyári, budapesti vizes világbajnokságon három egyéni és négy váltószámban nyert aranyérmet, míg a svéd úszónő háromszor győzött a magyar fővárosban, valamint - Hosszú Katinkát megelőzve - élen zárt összetettben a rövidpályás világkupa-sorozatban.

Az év vízilabdacsapata a férfiaknál a horvát, a nőknél az amerikai válogatott lett, mindkét csapat aranyérmet nyert a budapesti vb-n.

A műugróknál a brit Thomas Daley és a kínai Si Ting-mao, a szinkronúszóknál az olasz Giorgio Minisini és az orosz Alekszandr Malcev, illetve a szintén orosz Szvetlana Kolesznyicsenko lett az év legjobbja. A nyíltvízi úszóknál a francia Marc-Antoine Olivier és a brazil Ana Marcela Cunha érdemelte ki az elismerést, míg az óriás-toronyugróknál az amerikai Steven LoBue és az ausztrál Rhiannan Iffland zárt az élen.

A díjkiosztón a 97 éves úszó, Bánki Béla - a nyári, magyarországi masters vb legidősebb versenyzője - is elismerést kapott.

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.