Siker!!!

Barsim és Thiam lett az Év atlétája

A katari Mutaz Essza Barsimot és a belga Nafissatou Thiamot választotta az Év atlétájának a nemzetközi szövetség (IAAF).

2017.11.25 08:33MTI

A két győztes közül a magasugró Barsim idén - pályafutása során először - megnyerte a szabadtéri világbajnokságot Londonban, s ebben az évben a világ tizenegy legnagyobb ugrásából kilenc az ő nevéhez fűződött.

A többpróbázó Thiam a szezon elején fedettpályás Európa-bajnoki címet, míg nyáron vb-elsőséget ünneplehetett.

A voksoláson a szurkolók mellett a szövetség tanácsa, valamint az "IAAF-család" (tagszövetségek, bizottságok, versenyszervezők, nagykövetek, a legjobb atléták, a sajtó, valamint a támogatók képviselői) által leadott szavazatok alapján dőlt el, ki kapta a rangos elismerést.

A tanács végső szavazata ötven, a szurkolók, valamint a "család" tagjainak voksai 25-25 százalékát adták a végeredménynek.

A díjazottak nevét a szervezet péntek esti, monacói gáláján hozták nyilvánosságra.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.