Gyász

Hatalmas veszteség: 49 évesen ment el a teniszcsillag

Hosszan tartó, súlyos betegség után 49 éves korában elhunyt Jana Novotna, a csehek wimbledoni bajnok teniszezője. És távozott az élők sorából Pancho Segura volt világelső teniszező is.

2017.11.20 15:02ma.hu

A női tornákat szervező WTA hétfőn közölte, hogy a világranglista korábbi második helyezettje a rákkal vívott hosszú küzdelem után, családja körében halt meg vasárnap. A női mezőnyben ritkaságnak számító szerva-röpte stílusban játszó Novotna 1987 és 1999 között egyesben 24, párosban pedig 76 tornát nyert meg, legnagyobb sikere egyesben az 1998-as wimbledoni diadal, illetve egy évvel korábban a WTA-világbajnokság megnyerése volt. Párosban és vegyespárosban összesen 16 Grand Slam-győzelmet aratott, 1988-ban a csehszlovák csapattal elhódította a Fed Kupát, az 1996-os atlantai olimpián egyéniben bronz-, párosban pedig ezüstérmet szerzett. Az 1988-as szöuli játékokon ugyancsak második lett párosban. Eredményeinek elismeréseként 2005-ban beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába.

Pancho Segura is elment

Életének 96. évében meghalt Pancho Segura volt világelső teniszező, Jimmy Connors felfedezője. A sportember Ecuadorban született szegény családban, autodidakta módon tanult meg teniszezni, és kontinensbajnoki címe után sportösztöndíjjal Miamiba került. Megélhetési okokból 1947-ben profinak állt, így ezután nem indulhatott az amatőrök számára kiírt Grand Slam-tornákon. Négyszer nyerte meg a US Prót, azaz az amerikai bajnokságot, 1950-ben és 1952-ben "társbérletben" világelső volt az újságírók, teniszezők és promóterek szavazatai alapján. Profiként járta a világot, játszott többek között a kuvaiti sejknek, busás gázsiért vállalt éjféli meccset Madridban, amely előtt a filmsztár Errol Flynn küldött érte autót.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.