Vízilabda

Női vízilabda világliga - Fiatal magyar csapat utazik Utrechtbe

Fiatal magyar női vízilabda-válogatott utazik Utrechtbe, a világliga sorozat első mérkőzésére.

2017.11.20 01:30MTI

"Fiatal csapattal megyünk, kíváncsi vagyok, a keretben lévők milyen teljesítményre képesek" - idézi a magyar szövetség (MVLSZ) honlapja Bíró Attila szövetségi kapitányt, akinek együttese kedden a hollandok ellen kezdi meg szereplését a sorozatban.

A vasárnap bejelentett 13 fős keretben mindössze három Európa-bajnok játékos, Kasó Orsolya, Garda Krisztina és Szűcs Gabriella szerepel. A weboldal emlékeztet, hogy ott van az utazók között a 26-szoros válogatott Gyöngyössy Anikó, aki korábban kapusként szerepelt a nemzeti csapatban, s most centerként tér vissza.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Kasó Orsolya (FTC), Lekrinszki Gina (Szentes) mezőnyjátékosok: Farkas Tamara (BVSC), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebacca (UVSE), Szücs Gabriella (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A magyarok programja:
1. forduló: november 21., Hollandia-Magyarország
2. forduló: december 19., Magyarország-Spanyolország
3. forduló: 2018. január 30., Magyarország-Oroszország
4. forduló: 2018. február 27., Magyarország-Hollandia
5. forduló: 2018. március 27., Spanyolország-Magyarország
6. forduló: 2018. május 1., Oroszország-Magyarország

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.