Női kézilabda BL

Győzelemmel zárta a csoportkört a Győr

A címvédő Győri Audi ETO KC győzelemmel zárta a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörét, miután az utolsó, hatodik fordulóban szombaton kilencgólos győzelmet aratott hazai pályán a francia Brest Bretagne csapata felett.

2017.11.19 00:30MTI
MTI/Krizsán Csaba

Női Bajnokok Ligája, csoportkör, 6. (utolsó) forduló, B csoport:
Győri Audi ETO KC-Brest Bretagne (francia) 26-17 (13-7)
A Győr gólszerzői: Broch 7, Mörk 5, Amorim 4, Pál, Groot, Görbicz 2-2, Puhalák, Oftedal, Bódi, Afentáler 1-1

A Győr már korábban biztosította helyét a középdöntőben, így kedvező helyzetből várhatta a zárófordulót, amelyben sérülés miatt változatlanul nélkülöznie kellett Tomori Zsuzsannát, a cseh Jana Knedlikovát, a dán Anne Mette Hansent és a német Anja Althaust is.

A találkozó elején háromszor is vezetett egy góllal a pont nélkül álló francia együttes, ám ezt követően a házigazda fokozatosan ellépett ellenfelétől, és a szünetre hatgólos előnyre tett szert a négy gólt szerzett Yvette Broch vezetésével.

A második félidőben is uralta a találkozót a Győr, amelyben több fiatal játékos is lehetőséget kapott a bizonyításra, s így is fölényes győzelemmel nyerte meg csoportját.

A csoport másik szombati mérkőzésén:
Rosztov-Don (orosz) - Midtjylland (dán) 27-20 (15-7)

Végeredmény, B csoport: 1. Győr 10 pont, 2. Rosztov 8, 3. Midtjylland 6, 4. Brest 0 A csoport 1-3. helyezettje jutott a középdöntőbe.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.